maanantai 21. heinäkuuta 2014

Ensikosketus joogaan - Flow joogaan

Tulemme jakamaan Ioga Flow salilla käyneiden joogakokemuksia, niistä voi olla apua sinulle joka et ole vielä uskaltanut kokeilla tai kokenut joogi voi iloisesti muistella omia ensikokemuksiaan ;) 

Ensikosketukseni Joogaan.
Olen monesti miettinyt, että olisi mahtavaa päästä kokeilemaan joogaa. Aina se on kuitenkin vain jäänyt ajatuksen tasolle. Nyt eteeni tuli kuitenkin oiva tilaisuus osallistua Flow-aamujooga tunnille. 
Kohti ensimmäistä askelta...
Mielessäni oli uteliaisuutta, hieman jännittyneisyyttä, hämmentyneisyyttä, mutta kuitenkin ympäristö antoi itselleni rauhallisuuden tunnetta ja positiivista vireyttä.  

Minulle ojennettin joogamatto ja jotenkin hyvin harmoonisen tyynellä tavalla ohjattiin asettautumaan muiden joogaajien sekaan. Taustalla soi tähän rauhalliseen tunnelmaan sopivaa musiikkia, jos noin nyt voi sanoa. Noh, ainakin mielestäni se oli juuri sillaista jota etukäteismielikuvani odottivat Flow joogasta. Siinä tovi sitten rauhoituttiin ja rentouduttiin lepäämällä sekä aloitettiin keskittymään ja syventämään hengitystä. Joogan vetäjä kertoi koko ajan mitä teemme ja mitä tehdä sekä myös vaihtoehtoisia menetelmiä jos jotkut  esim. asennot tuntuivat hankalilta. Tämähän oli itselleni hyvin positiivinen asia, sillä kyllähän sitä nivelten kankeutta on, ettei mikä tahansa venytys tai asento noin vaan onnistunut. Menin omien rajojeni mukaan,  sen verran mitä oma kehoni antoi periksi, kuitenkin siinä määrin että tuntui kehossa hyvältä ilman ”ylimääräistä” kivun tunnetta. Tahti oli juuri sopivaa, pystyin joogaamaan myös kokeneittempien tahdissa, vaikka jouduinkin tietysti kokoajan seuraamaan mitä tarkoittaa mikäkin asana. Opin tosiaan myös uutta sanastoa ;), kuten soturi2 jäi mieleeni, sekä aurinkotervehdys ja seisova koira. 
Loppufiiliksiä
Aika kului todella nopeasti. Olisin voinut hyvin tuplata tuon joogahetken. Olo kehossani sekä mielessäni oli raukea, positiivinen, energinen ja mikä hienointa, onnellinen. Tuntui hyvältä. Kaikkineen varsin onnistunut ensikosketus joogaan.
Even though I know nothing about Yoga I know that this is what I want to continue and include in my life. 
Heartfully thankful to Sharon who kept this amazing Yoga lesson and recommended me to join this awesomeness mind and body experience.

<3 Päivi : )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thank you for sharing your thoughts <3