torstai 31. heinäkuuta 2014

Opettajamme esittäytyvät: Kreeta Ranki

Olen Kreeta ja ohjaan Ioga Flowlla yin-joogaa. Joogaan tutustuin ensimmäistä kertaa 13-vuotiaana 
kun löysin vanhempieni kirjahyllystä 70-luvun joogaoppaan ”Jokamiehen joogaa”. Jo silloin minuun 
teki vaikutuksen joogan kokonaisvaltaisuus: miten monenlaisiin asioihin joogaharjoituksella pystyykään vaikuttamaan! Vuosien varrella minulle on kertynyt kokemusta monenlaisista joogatyyleistä. Lopulta kiinnostus ymmärtää joogaa yhä syvällisemmin sai minut kouluttautumaan joogaohjaajaksi. 

Yhtenä tärkeimpänä oivalluksena joogapolullani on ollut joogan suorittamisesta luopuminen. Jokainen tekee harjoituksen omista lähtökohdistaan, ja vain sen hyväksymällä on mahdollista kehittyä. Tärkeää on ollut myös oivaltaa, ettei joogassa kehittyminen tarkoita kykyä yltää fyysisesti yhä näyttävämpiin suorituksiin, vaan ennemminkin kykyä tunnistaa, mikä on itselle milloinkin hyväksi.

Ammatiltani olen filosofian tutkija, ja joogan myötä olen perehtynyt myös joogafilosofiaan. Haluan 
tuoda omilla tunneillani joogafilosofian teemoja helposti lähestyttävästi ja käytännönläheisesti esille. Minulle yin on ennen kaikkea keskittymisharjoitus, joka tasapainottaa niin kehon kuin mielenkin toimintaa ja avaa niihin kertyneitä tukoksia. Yin-tunneillani haluan tarjota mahdollisuuden hiljentyä hetkeksi passiiviseen ja hitaaseen harjoitukseen havainnoimaan omia mielenliikkeitä ja kehon tuntemuksia.

Ohjaajana haluan kiinnittää huomiota asanoiden yksilöllisiin linjauksiin, jotta jokainen pääsisi 
nauttimaan niiden vaikutuksista optimaalisella tavalla. Niinpä sama asana voikin näyttää aivan 
erilaiselta eri henkilöiden tekemänä.
Kreeta aloittaa Yin-joogan ohjaamisen meillä 14.8 klo 19.00 - 20.30, tervetuloa keskittymään, rentoutumaan ja syventymään itseesi. <3


Varaa paikkasi ekalta Yin tunnilta täältä www.varaaheti.fi/iogaflow


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thank you for sharing your thoughts <3