perjantai 5. syyskuuta 2014

Opettajamme esittäytyvät - Mira Niemi


Nimeni on Mira ja ohjaan hatha-joogaa Ioga Flow:ssa. Oma tieni joogan pariin sai alkunsa yli kymmenen vuotta sitten, kun hain apua alaselkäkipuihin. Löysin dynaamisen hatha-joogatunnin, joka sopi keholleni ja mielelleni loistavasti. Huomasin klassisten asanoiden (liikesarjojen ja asentojen), joita tunnilla tehtiin, hoitavan selkää niin, että kivut katosivat. Myös levoton mieleni rauhoittui harjoitusten aikana ja tunsin, että jooga hoitaa minua muutenkin hyvin kokonaisvaltaisesti. Matkan varrella olen kokeillut monia joogasuuntauksia, mutta palannut kerta toisensa jälkeen hatha-joogaan. Harjoitusten dynaamisuus on vaihtunut yhä lempeämpään ja rauhallisempaan suuntaan. Vuonna 2012 valmistuin joogaohjaajaksi kansainvälisen Ananda Seva –järjestön Sydämen ja tiedon joogaohjaajakoulutuksesta. 

Olen oman kehoni ja sen haasteiden kautta saanut oppia liikkeiden turvallista tekemistä ja kehon kuuntelun tärkeyttä. Sitä pyrin välittämään myös tunneillani. Annan asanoihin usein vaihtoehtoja, joista jokainen voi etsiä itselle sopivan voimakkuuden ja muodon. Suosittelen myös käytettäväksi Ioga Flow:ssa tarjolla olevia välineitä (esim. tiiliä, bolstereita ja joogavöitä) – erityisesti heille, joilla on kipuja, jäykkyyksiä tai tarvitsevat muuten tukea asentoihin. Tunnilla edetään rauhalliseen tahtiin asennosta ja liikkeestä toiseen. Myös pysähtyminen oman kehon, hengityksen ja sisäisen tilan äärelle ovat osa tunnin kokonaisuutta. 

Jokaisen tunnin lopussa on n. 5-10 minuuttia kestävä ohjattu loppurentoutus. Kun keho ja mieli ovat harjoituksen aikana palautuneet lähemmäs jokaiselle luonnollista levollisuuden tilaa, voi rentoutuksen aikana hellittää yhä enemmän olemisen tilaan. Monet kokevatkin tuntini juuri rentouttavana ja palauttavana. Ne sopivat hyvin hetkisen elämän ja kiireisen mielen vastapainoksi. Voin suositella tunteja myös, jos haluat lisätä itse- tai kehotuntemusta ja vahvistaa kykyä olla läsnä. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thank you for sharing your thoughts <3