keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Joogaamalla hoikaksi ja tasapainoiseksi? Saarasta: Osa 1

Nyt on aloitettu Pysyvää Painonhallintaa - Let Yourself Blossom kurssi ja niin kuin Sharon jo mainitsi tulen kertomaan oman tarinani kurssin aikana ja miltä minun matkani näyttää kohti tasapainoisempaa elämää.
Aloitan kertomalla vähän omaa taustaani miksi hakeuduin kurssille ja millainen oli elämäni ennen kurssia. Olin lapsena hyvin nirso ruuan suhteen ja söin hyvin yksipuolista ruokaa teinivuosille asti. Lapsena olin vielä liikunnallinen ja aina touhuamassa jotain ja kokoni puolesta normaalikokoinen.

Teini-ikäisenä vaivuin syvään masennukseen ja sen seurauksena en jaksanut välittää, millaista ruokaa söin ja kuinka paljon. Silloin ruokani muodostui lähinnä pika / valmisruuista ja luonnostaan tapahtuva touhuaminen ja liikkuminen loppuivat - minusta tuli sohvaperuna. Kun aloin toipua masennuksesta olin koukussa sokeriin ja sen tuottamiin insuliinipiikkeihin. Aloitin laihdutuksen ensimmäisen kerran 16 vuotiaana vaikka olinkin silloin normaalipainoinen. Siitä alkoikin painoni kanssa jojoilu. Olen elämässäni kokeillut jos jonkinmoista dieettiä - mehupaastoista lähtien. Näiden seurauksena painoni on hiljalleen 15 vuoden ajan noussut normaalipainosta merkittävään ylipainoon.

Vuonna 2009 kävin ”luontaislääkärillä” ja hän totesi että minulla on Hiivasyndrooma, jonka olen valitettavasti itse aiheuttanut itselleni syömistavoillani. Minulle sanottiin, että tämä oli loppuelämän "sairaus" mihin ei ole ”ihmepilleriä”, joka hoitaisi tätä ”sairautta”. Hiivasyndrooman hoitona toimii tiukka ruokavalio ja luonnonmukainen tukihoito mm. maitohappobakteerit. Aloitin todella tiukan hiivahäädön ja onnistuinkin olemaan 2 vuotta täysin sokerittomalla, gluteenittomalla ja hiivattomalla ruokavaliolla. Tuon kahden vuoden aikana painoni tippui 15 kg ja silloin voin todella hyvin, niin fyysisesti kuin henkisesti. Silloin koin saaneeni elämäni takaisin. 

Kuinkas sitten kävikään, menin kahden vuoden tauon jälkeen joulun aikoihin maistamaan suklaata ja maistaminen muuttui herkkujen syömiseksi ja PAM olin taas sokerikoukussa. Hiivasyndrooma pamahti täyteen mittaansa. Siitä lähtien olen kamppailut ruokavalioni ja painoni kanssa, löytämättä tasapainoa.
Jos haluat tutustua tarkemmin hiivasyndroomaan voit käydä lukemassa siitä lisää täältä: http://www.hiivasyndrooma.com/  ja asiasta löytyy myös kirjallisuutta.

Upeat hääni. Onnellisin päiväni. On ollut vaikeaa katsoa itseäni kuvista ja hyväksyä se miten en ole pitänyt itsestäni huolta. Itseni hyväksyntä onkin yksi tärkeimpiä asioita joita harjoittelen nyt kurssilla.

Ja nyt tähän paivään, aloitin n. puoli vuotta sitten käynnit ravintoterapeutilla ja rupesimme hoitamaan hiivasyndroomaa pienin askelin. Noin kuukausi sitten lopetin uudelleen sokerin ja kahden viikon jatkuvan pääsäryn jälkeen sokeri himot loppuivat. Haluankin, että tällä kertaa löytäisin tasapainoisen ruokavalion ja säännöllisen liikunnan pitääkseni elimistöni terveenä ja hyvinvoivana. Plussana olisi jos vielä painokin tippuisi normaali lukemiin.  Pidänkin tätä kurssia oivana keinona löytää tasapaino elämääni ja mahdollisuutena tutkailla omia syitä ylensyöntiin, ruoka riippuvuuteen ja kehon epätasapainoon. 
Joogasta olen löytänyt itsellesi voimaa pysyä
päätöksissäni, tasapainoa sekä liikuntamuodon
joka ei satu ja särje ylipainoista kehoani.

Tulen jakamaan rehellisesti matkastani, sen oivalluksista ja vaikeuksista. En tiedä vielä miten tämä päättyy, mutta olette todella tervetulleita jakamaan tätä kanssani. Toivottavasti tarinani jakaminen voi myös inspiroida jotakin tekemään elämässään täyskäännöksen ja voimaan tasapainoisesti ja terveesti.

Perjantaina saatte kuulla ensimmäisestä viikostani kurssilla ja sen vaikutuksista arkeeni. :)

Sydämmellä,
Saara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thank you for sharing your thoughts <3