perjantai 10. lokakuuta 2014

Pysyvää Painonhallintaa-kurssi - Mona

Aloitamme Pysyvää Painonhallintaa - Let Yourself Blossom kurssin 21.10.2014. Kerroimme blogissa viime viikolla Sharonin tarinaa ja tänään on siis minun vuoroni. Tulen toimimaan pääasiallisena ohjaajana ravintopuolella. Opiskelen ravintoasiantuntijaksi ja kouluni on siinä pisteessä, että se on jotakuinkin päättötyötä vaille valmis. Matkani kohti huolettomampaa ja tasapainoisempaa elämää:


Kuten Sharon kertoi ettei hänen tiensä tasapainoon ole ollut mutkaton, ei se ole sitä ollut minullekaan.

Ongelmani alkoivat yläasteella. Olin ihan normaalikokoinen, päärynävartaloinen tyttö. Minua kiusattiin todella paljon vartalostani, huomauteltiin takamukseni koosta, eikä mitenkään kauniilla sanoilla.


Tästä lähti jatkuva vuosien mittainen kierre. Milloin olin syömättä ja näännytin itseäni ja milloin söin ja ahmin herkkuja. Molempina hetkinä voin kuitenkin todella huonosti. Kun katsoin peiliin, näin aina ison takamuksen ja ison amatsonitytön. Halusin olla siro ja laiha.  Kaikki oli vain korvieni välissä. Muiden sanomiset tuossa iässä vain menivät ohitse omien ajatuksieni ja koin heidän sanomisensa totena. Kysymyshän oli loppuen lopuksi vain hyväksynnästä. Koin, että tämän kokoisena en ole tarpeeksi hyvä. Minun pitää näyttää paremmalta, jotta ihmiset pitävät minusta.

Jossain vaiheessa aikuistuttani ja lapseni saaneena tilanne oli jo paljon parempi, mutta edelleenkin ajoittain mietin syömistäni todella paljon. Sisälläni asui edelleen se ääni, joka sanoi, että tämän kokoisena et ole tarpeeksi hyvä.
Aloin tutkimaan ruokien sisältämiä ainesosia ja kiinnostuin siitä miten ne vaikuttavat kehoon ja halusin tehdä mahdollisimman terveellistä ruokaa. 

Voisi ajatella, että tämä on oli hyvä juttu (ja niinhän se olikin jos vertaa vuosien takaiseen), mutta edelleenkin ruoka hallitsi elämääni. Ajatukseni olivat AINA ravinnossa. Lähestymistapa oli eri ja terveellisempi, mutta ongelma oli sama. Ajatukseni oli aina seuraavassa ruokailussa. Luulin kontrolloivani syömistäni, mutta ei se ollut niin. Syöminen kontrolloi minua.

Tajusin, että syöminen oli elämässäni suurin tyydytystä tuova asia.

Kuitenkin nyt paljon asiaa tietoisesti työstäneenä, olen päässyt viimein irti. Oloni on ensimmäistä kertaa elämässäni vapaa!on muuten aika mieletön tunne:)


Kenelle Pysyvää Painonhallintaa-kurssi sopii mielestäni?

Mielestäni Pysyvää Painonhallintaa-kurssi sopii kenelle vaan. Kyse ei ole pelkästään painonhallinnasta, vaan myös omasta elämänhallinnasta. Käytämme kokonaisvaltaista lähestymistapaa, johon kuuluu jooga, ravitsemus ja tasapainoinen mieli. Tästä kurssista tulee kyllä todella upea ja odotan innolla, että pääsemme aloittamaan:)


Herättääkö kirjoitus ajatuksia? Jaa ne kanssamme :) <3

Kotisivuiltamme voit lukea lisää kurssista: Pysyvää painonhallintaaRakkaudella,


Mona


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thank you for sharing your thoughts <3