maanantai 8. syyskuuta 2014

Energisoiva Puhdistus; neljä ruoka-ainetta, joilla buustaat elimistöä!

Ilmassa voi aistia jo syksyn, ihanan kirpakat ja raikkaat aamut, arki on taas astunut elämään:)  Olipas taas upea kesä, mutta itse ainakin olen innoissani syksystä, se on ainakin minulle voimaannuttavaa aikaa. Tee sinäkin päätös; keskity itsesi hoitamiseen ja asioihin, jotka inspiroivat sinua tai tuntuvat muuten hyvältä <3 Tässä muutamia vinkkejä miten voit ruokavaliolla antaa pientä buustia energiavarastoihisi;):

Tähän postaukseen olen koonnut muutamia raaka-aineita joita on helppo sujauttaa ruokavalioon, koska ne edesauttavat elimistön kuonan ja myrkkyjen poistossa ja näin vitalisoivat kehoa ja mieltä. Saat uutta energiaa ja puhtia päivään! Jotta sinun olisi helpompi herätä virkeänä aamuisin joogaan, töihin, kouluun, siivoamaan tai mitä se sitten sinun elämässäsi onkaan:) Totta kai pitää pitää mielessä, että kaiken A ja O on sinun kehollesi sopiva ruokavalio ja hyvä syömisrytmi, nämä vinkit ovat vain hyvä lisä.

Maksalla on suurin vastuu kehomme puhtaudesta eli se auttaa eliminoimaan myrkkyjä ja ei-toivottuja aineita. Tämän vuoksi kannattaa tukea maksaa ruokavalion avulla eli sisällyttää siihen ruoka-aineita, joilla on erityinen vaikutus kehon kykyyn eliminoida haitallisia ja ei-toivottuja aineita.

Elimistön puhdistuminen lisää energisyyttä, virkeyttä ja kevyttä oloa, sekä tehokasta aivojen toimintaa ja tukee painonhallintaa. Mitä puhtaampi keho on, sitä paremmin yleensä ravintoaineet imeytyvät kehoon, joka tietysti lisää vireystilaa ja keho on tasapainoisempi.

Muistathan myös unen ja iloisen mielen merkityksen hyvinvointiisi;)

Photo: missfran

1. SITRUUNA 

Auttaa kehoa puhdistautumaan epäpuhtauksista. Sitruuna on loistava stimulantti maksalle liuottaa virtsahappoa ja muita myrkkyjä. Eräässä 2002 julkaistussa tutkimuksessa osoitettiin sitruunan kuorien olevan tehokkaita alentamaan verensokeria ja maksan kolesterolitasoja. Vaikkakin tämä tulos saavutettiin eläimillä, tulokset vihjaavat kuitenkin siihen suuntaa, että kuorien käyttö voi olla eduksi niille, jotka kärsivät rasvamaksasta. Vaikka sitruuna on hapanta maultaan, se on kehossa emäksinen. Sitruuna on antibakteerinen ja suojaa tulehduksilta. Sitruunavesi auttaa vatsan ja ruuansulatuksen toimintaa, siitä voi olla apua mm. närästykseen, röyhtäilyyn ja turvotukseen.

Miten käytän sitruunaa:

Monissa lähteissä kehotetaan juomaan aamuisin tuoretta sitruunamehua lämpimän veden kera.

Salaattiin / salaatinkastikkeeseen, teehen, smoothieen

Käytä kuoria ainoastaan luomulaatuisista sitruunoista! (Suosittelen muutenkin aina valitsemaan luomulaatuista, jos vain mahdollista.)


2. VIHREÄ TEE

On hyvä juoda päivittäin vihreää teetä, joka sisältää paljon c-vitamiinia ja katekiineja (kiinnitä huomiota teen laatuun, niissä on eroja. Suosi luomua!) Vihreän teen kofeiini piristää ja virkistää, sekä poistaa kehosta nestettä. Huom! haudutus alle 90 asteessa, C- vitamiini tuhoutuu muuten.
3. KAIKKI VIHREÄ

(mitä tummempi, sen parempi) kuten nokkonen, pinaatti,lehtikaali, chlorella, spirulina. Klorofylli auttaa kehoa puhdistumaan kuona-aineista ja myrkyistä. Klorofylli torjuu bakteereja sekä sisäisesti että ulkoisesti. Lehtivihreän molekyylinen rakenne on lähes täysin sama kuin punasolujen, joten edistää punasolujen muodostusta. Parantaa kehon happo-emäs tasapainoa.


Vinkkejä vihreän käytölle:

Salaatit, smoothiet, lisäksi sosekeittoihin silputtuna

Smoothievinkki ei-niin-tottuneelle vihreän käyttäjälle:

banaania
mangoa (tuore tai pakastepalat)
mustaherukkaa tai mustikkaa
puska tuoretta vihreää tai viherjauheita
vettä oman maun mukaan


4. HAPANKAALI/HAPATETUT TUOTTEET

Puhdistaa myrkkyjä suolistosta, uudistaa suolistobakteeristoa, sisältää koliinia joka parantaa verta ja estää maksan rasvoittumista (edesauttaa maksan toimintaa). Auttaa tulehduksiin sekä ruuansulatushäiriöihin, jolloin ruuansulatus toimii paremmin.

Allekirjoittanut suosittelee lämpimästi hapankaalia, tekee oikeasti todella hyvää ruuansulatukselle ja hellii vatsaa:)


Käytätkö jo jotain näistä päivittäin? Olisi kiva kuulla kokemuksia:)


Oikein Ihanaa ja voimaannuttavaa alkusyksyä!

<3:Mona


Lähteet+jos haluat lukea jostakin aiheesta tarkemmin:

www.tritolonen.fi
www.liversupport.com
www.fitnea.com
www.hidastaelamaa.fi/
www.leeniviio.com
www.rasilaisenhapankaali.fi
www.elataysilla.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thank you for sharing your thoughts <3